Житель Харківщини хотів зі зброєю атакувати Верховну Раду та Адміністрацію президента

У планах сепаратиста було створення так званої "Харківської народної республіки"

У Харківській області винесли вирок чоловіку, який закликав людей захопити райвідділ поліції, добути зброю і піти з нею в атаку на Верховну Раду. Про це йдеться в рішенні Дергачівського районного суду Харківської області.

Повідомляється, що чоловік у серпні 2019-го створив фейкову сторінку в соцмережі, де публікував заклики до повалення української влади. За задумом інтернет-користувача, він разом з однодумцями повинен був захопити Чугуївський райвідділ поліції, отримати там зброю, після чого вже озброєними піти в атаку на Верховну Раду та Адміністрацію президента. У планах сепаратиста було також створення так званої "Харківської народної республіки".

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді одного року в'язниці без конфіскації майна.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Мережу потрапили кадри того, як під стінами Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення на Новгородській близько сотні осіб мітингували проти відкриття диспансеру для прийому громадян, інфікованих коронавірусом. Люди не пускали на територію 4 швидкі, в одній з яких пацієнт з COVID-19 був підключений до апарату ШВЛ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися