Харків’янка привласнила понад 10 мільйонів зі зборів коштів на дрони

Ошукала громадян на майже 10,5 млн грн під приводом зборів коштів на дрони для військових – повідомлено про підозру харків’янці

Слідством встановлено, що у період 2023-2024 року під час воєнного стану підозрювана заволоділа коштами людей, що хотіли закупити квадрокоптери "Mavik-3". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

З цією метою, підозрювана використовуючи підконтрольну їй благодійну організацію ввійшла в довіру до спонсорів закупівлі дронів та надала підроблені рахунки, видані нібито одним з польських підприємств-постачальників квадрокоптерів. У вказаних документах жінка вказала свій криптогаманець, куди в подальшому надходили гроші на коптери.

Після надходження коштів підозрювана дрони так і не замовила, а потерпілим розповідала, що це сталося не з її вини, а через обставини, на які вона вплинути не могла.

Слід зауважити, що підозрювана активно використовувала криптогаманці відомих криптовалютних бірж та банківські рахунки підставних осіб з метою максимального приховування усього ланцюга здійснених трансакцій для подальшого виведення грошей, отриманих від людей, що замовляли дрони.

Своїми діями підозрювана завдала збитків на майже 10,5 млн гривень.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру харків’янці у шахрайстві при закупівлі дронів для потреб ЗСУ (ч. 5 ст. 190 КК України).

Слідство триває.

На даний час проводяться слідчі (розшукові) дії для встановлення повного кола осіб, які брали участь у шахрайській оборудці.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Десятки дронів у центрі Харкова: що відбувається

73 дрони отримали бійці спецпідрозділу CODE 9.2 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов при передачі БпЛА військовим, інформує портал "Коментарі".

"Зараз на фронті є велика потреба в дронах, адже вони допомагають зберегти життя нашим військовим та здійснювати ефективні атаки на позиції ворога. Дякуємо Асоціації газовидобувних компаній України, видобувних підприємств — Укргазвидобування, ДТЕК Нафтогаз, Укрнафта та Еско-Північ за фінансову підтримку обороноздатності Харківщини", – зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися