Що зараз робиться під Харковом: інформація очільника громади

Через обстріли два дні поспіль у громаді під Харковом виникли проблеми

У міжрегіональному інформаційному марафоні "Суспільне. Студія" начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко розповів про наслідки вчорашнього російського обстрілу Слатиного та безпекову ситуацію у громаді, інформує портал "Коментарі".

Так, 10 липня з 19:30 до 20:50 окупанти вперше з 2022 року здійснили масований артилерійський обстріл Слатиного. На жаль, загинула 60-річна жінка, поранень зазнав 70-річний чоловік. На місцях "прильотів" виникли пожежі. Внаслідок ударів декілька будинків зруйновано вщент, більше 10 зазнали суттєвих пошкоджень. 

Станом на ранок 11 липня без електроенергії у Дергачівській громаді залишається близько 3000 осіб. Електропостачання відсутнє у всіх населених пунктах, окрім Дергачів та Руської Лозової. 

Над усуненням наслідків ворожих ударів працюють профільні служби – пожежники, фахівці з відновлення енерго- та газопостачання, поліцейські, комунальні служби. На місці працюють представники місцевого самоврядування та міського гуманітарного центру, які надають необхідну допомогу місцевим жителям.

Очільник громади зазначив, що триває евакуація місцевих мешканців. У прикордонні та навколишніх селах залишається декілька сотень людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти завдали ударів по селищу під Харковом: є загиблі (ОНОВЛЕНО)

Російська армія завдала щонайменше шість ударів по Слатиному з невідомого типу зброї. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко близько 20 години, інформує портал "Коментарі".

"Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено декілька приватних будинків, у селищі тривають пожежі, які намагаються локалізувати підрозділи ДСНС. За інформацією від місцевих мешканців, під завалами зруйнованих будинків можуть перебувати люди. Закликаю усіх слатинчан перебувати в укриттях!" – написав голова МВА.

Пізніше начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу с. Слатине Дергачівської громади загинула жінка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися