У громаді на Харківщині нагадали одразу про декілька заборон

У Балаклійській громаді звернулися до мешканців щодо відпочинку

Купання та масовий відпочинок на водних об'єктах на території Балаклійської громади заборонені до завершення воєнного стану. На цьому наголосили у Балаклійській МВА, звертаючись до місцевих мешканців, інформує портал "Коментарі".

Це рішення прийнято комісією з питань ТЕБ та НС Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області від 09 квітня 2024 року протокол № 2 з міркувань безпеки, адже через воєнну ситуацію існує загроза життю та здоров'ю людей.

Перебування на пляжах, біля водойм та у місцях масового відпочинку несе в собі ризики: ворог може завдавати ударів по цивільних об'єктах, не роблячи різниці між військовими та мирними людьми та, на жаль, поблизу водоймищ відсутні захисні споруди цивільного захисту.

"Також нагадуємо, що велика територія лісосмуг і пляжів на Балаклійщині залишається замінована, а в акваторіях водойм можливе знаходження великої кількості не розірваних боєприпасів. Тому наполегливо закликаємо утриматись від пляжного відпочинку у період воєнного стану. Такий відпочинок може мати трагічні наслідки", – наголосили у громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Тіло двомісячної дитини, яка загинула разом із родиною від підриву на міні на Харківщині, знайшли. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформує портал "Коментарі".

Вибуховою хвилею дівчинку відкинуло на п'ятнадцять метрів від матері. Пошуки тривали від 7 липня, першими йшли вибухотехніки - перевіряли територію.

Раніше Харківська обласна прокуратура повідомляла оновлену інформацію станом на ранок 8 липня. 7 липня ввечері біля цвинтаря на ґрунтовій дорозі у лісі неподалік с. Циркуни Харківського району на ворожій протитанковій міні підірвався легковий автомобіль "ВАЗ-2114".

Попередньо встановлено п’ятьох загиблих: 53-річний водій, 64-річна жінка (ймовірно, сестра загиблого водія), чоловік віком приблизно 40-років (ймовірно, племінник загиблого водія), 25-річна жінка (ймовірно, племінниця загиблого водія) та її 5-річний син. Тіла загиблих направлено до моргу. Надалі будуть проводитись ДНК-експертизи. Слідчо-оперативна група продовжує роботу на місці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися