У Харкові затримано диверсанта: що йому буде

Чоловік за вказівкою російської спецслужби спалював релейні шафи Укрзалізниці

Підозрюваний пошкоджував у Харкові релейні шафи систем сигналізації, централізації і блокування, які забезпечують роботу автоматики і слугують для безпеки залізничного руху. Перед цим він купляв на АЗС розчин для розпалювання багаття. Фігурант ломом зламував металеві двері релейних шаф, обливав електротехнічне обладнання залізниці вказаною рідиною і підпалював. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Чоловік робив фото і відео наслідків та надсилав представнику російської спецслужби через месенджер. Вказані диверсії необхідні ворогу для того, щоб зупинити постачання техніки та боєприпасів для Сил оборони на харківському напрямку.

Правоохоронці затримали диверсанта в порядку ст. 208 КПК України під час підпалу чергової релейної шафи Укрзалізниці на території м. Харкова.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному чоловіку за фактом диверсії, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 113 КК України).

Встановлено, що фігурант нещодавно приїхав до Харкова та проживав у своєї нареченої. До цього він мешкав в Одесі, а ще раніше у Львові. Крім того, нині чоловік притягається до кримінальної відповідальності в Одесі за збут наркотичних засобів та вже відбував покарання за замах на умисне вбивство та грабіж.

Російська спецслужба залучила його до диверсій через оголошення на сайті з пошуку роботи, на яке фігурант свідомо відгукнувся. Попередньо встановлено, що за один підпал чоловік отримував близько 9 тис. гривень.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині помічнику машиніста загрожує довічне ув’язнення: що скоїв залізничник



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися