Ворог продовжує бити по критичній інфраструктурі Харківщини

Окупанти пошкодили газові мережі 18 житлових будинків

Внаслідок обстрілу окупаційними військами рф житлового сектору, у області за минулий тиждень були пошкоджені газові мережі 18 приватних та багатоквартирних будинків. Російські снаряди перебили газові комунікації домівок родин Куп’янської, Дергачівської, Південноміської, Борівської громад області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

У Дергачівській та Куп’янській громадах одночасно з обстрілами житлового сектору атакована газорозподільна інфраструктура – газопроводи середнього та низького тиску, якими газ надходить до осель споживачів. Завдяки оперативним діям куп’янських та дергачівських газовиків Харківської філії "Газмережі", відключень газу через масовані обстріли інфраструктури вдалось уникнути.

Загалом у області локалізовано понад 20 аварійних ситуацій, що сталися внаслідок прильотів. Наразі вже відновлено газопостачання для 40 родин. Частина аварійно-ремонтних робіт виконана без припинення газопостачання людям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харків отримав потужні генератори: де їх встановлять

У рамках зустрічі міського голови Ігоря Терехова та Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Гаеля Весьєра, яка відбулася напередодні, Харкову було передано 13 генераторів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

КП "Харківські теплові мережі" використовуватиме обладнання під час опалювального сезону. Крім того, сторони обговорили питання організації низки проєктів у сфері освіти, облаштування харківських шкіл, а також постачання гуманітарної та медичної допомоги. Гаель Весьєр нагадав, що у Франції створюється фонд у розмірі 200 млн євро для підтримки України.

"Ці кошти слугуватимуть реалізації проєктів у сферах енергетики, водо- та теплопостачання. І вже цієї осені ми побачимо конкретні результати", - розповів посол.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися