Працювала не за гроші, а за ідею: харків’янка стала агентом окупантів

Викрито жительку передмістя Харкова, яка «зливала» ворогу дані про місця розташування українських військових для послаблення оборони міста

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканка передмістя Харкова свідомо приєдналась до закритого Telegram-каналу, який контролюється російськими спецслужбами.

Підозрювана приховано документувала базування Сил оборони у населеному пункті, де проживала. Також дорогою на роботу у інше селище вона вишукувала місця базування ЗСУ та військової техніки. Насамперед жінка фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ.

У закритому проросійському чаті підозрювана писала всю зібрану інформацію, яка була необхідна ворогу для завдання прицільних ударів.

Мешканка Харківщини "працювала за ідею": гроші від рф вона не отримувала.

Під час обшуку за місцем проживання жінки вилучено мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний – СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Голові громади на Харківщині за співпрацю з окупантами оголосили вирок

Суд визнав винним Старосалтівського селищного голову Чугуївського району Едуарда Коновалова у колабораційний діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки, з позбавленням права обіймати посади в органах влади на 10 років, з конфіскацією майна. Про це стало відомо з вироку Київського райсуду міста Харкова від 12 липня, інформує портал "Коментарі".

Наприкінці другої декади березня 2022 року, за версією слідства, Коновалов заселив збройні формування рф у приміщення будівлі Старосалтівського ліцею. Селищний голова надав вказівку керівництву цього ліцею відкрити двері для росіян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися