У Харкові зламався найбільший термометр в місті

Обладнання вийшло з ладу через сильну спеку в місті

Через спеку вийшло з ладу обладнання живлення міського термометра на ст. м. "Історичний музей". Через це не працює індикація температури та годинник. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Фахівці планують завершити роботи з відновлення улюбленого всіма "градусника" до 23 липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканців Харкова та області попередили про дві небезпеки

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по Харківщині на 18 липня опублікували в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, інформує портал "Коментарі".

Вдень 18 липня зі збереженням до кінця доби по місту та області очікується гроза, місцями град та шквал 15-20 м/с. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

Читайте також: Через те, що у мешканців Харкова та області виникає багато запитань щодо недотримання графіків погодинних відключень, особливо зараз, під час аномальної спеки, в АТ "Харківобленерго" спробували роз'яснити, чому так відбувається.

"Внаслідок ворожих атак та пошкодження об'єктів розподілу та генерації не тільки в Харківській області, а і в інших регіонах країни, Об'єднана енергосистема України відчуває значний дефіцит електроенергії та вимушена застосовувати графіки погодинних відключень, щоб втримати баланс в енергомережі. Більше того, для стабілізації енергосистеми майже щодня Україна імпортує електроенергію із сусідніх країн.

Аномальна спека, яка встановилася зараз на території нашої держави, значно ускладнила і так непросту ситуацію в українській енергетиці: навантаження на енергооб'єкти зростає з кожним днем, що призводить до нових аварій та виведення електрообладнання з ладу. Енергетикам потрібен час, щоб виконати ремонтні роботи, а це у свою чергу потребує більших обсягів відключень споживачів. Під час кожного такого випадку до диспетчерської служби обленерго надходить розпорядження від регіональної диспетчерської щодо екстренного введення додаткових обмежень. Протягом декількох хвилин диспетчери обленерго зобов'язані виконати команду і вимкнути певну кількість споживачів на цю вимогу", – зазначають в обленерго.

Чому світло вимикають не за графіком та що робити, якщо електроенергія є у родичів та друзів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися