У водоймі на Харківщині знайшли сальмонелу: де не можна купатися

Результати моніторингу якості води поверхневих водоймищ опублікували в лабораторному центрі

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що в межах зони купання на річці Берестова в сел. Зачепилівка Красноградського району виявлена сальмонела, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу у воді водойми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм у м. Харків в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера та у м. Красноград в межах зони купання на річці Берестова, де виявлений понаднормативний вміст лактозопозитивних кишкових паличок. Це свідчить про можливе забруднення водоймищ в результаті потрапляння стічних вод, в тому числі хвороботворними мікроорганізмами.

Мешканцям області наполегливо рекомендують врахувати надану інформацію додатково до інших наявних ризиків, в тому числі пов’язаних з веденням бойових дій, за наявності бажання  скористатися  вказаними водоймищами для відпочинку.

Перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, які знаходиться під моніторинговим наглядом ДУ "Харківський ОЦКПХ МОЗ", розміщено тут.

Перелік пляжів, які є небезпечними для купання, відображені на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині посилюватимуть заходи з імунізації населення проти інфекційних хвороб

Питання проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця обговорили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області, інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

Зростання захворюваності імовірне через періодичність хвороби, нетривалий імунний захист, а також зниження рівня імунізації внаслідок повномасштабного вторгнення. За 6 місяців поточного року в Харківській області на кашлюк захворіли 30 людей, з них – 27 діти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися