У Харкові суд гуманно покарав чиновника за поставку неякісних запчастин для танків

За партію неякісних трансмісій, які призначалися для танків, вироблених в Харкові, чиновнику не дали термін

У Харкові суд дуже гуманно покарав чиновника, який поставив неякісні трансмісії для Т-64 і Т-80 на бронетанковий завод. Про це йдеться в вироку Ленінського райсуду Харкова.

Суд Харкова розглянув обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення), обвинувачений - директор ТОВ "Вантон". Чоловік отримав всього 4250 грн штрафу.

У справі йдеться, що ДП "Харківський бронетанковий завод" у 2019 році провело конкурс на закупівлю запчастин і комплектувальних до бронетанкової техніки, за результатами якого, переможцем визначили ТОВ "Вантон".

17 січня 2019 директор ДП "Харківський БТЗ" підписав з ТОВ "Вантон" договір постачання запчастин і комплектувальних на бронетанкову техніку. Постачальник гарантував, що товар є новим, раніше не користувалися, виготовленим з дотриманням державних стандартів, технічних умов на виготовлення, креслень і т. Д. Постачальник ніс відповідальність за справність, початок дії гарантій, підписи юридичних посадових осіб тощо. 29 липня 2019 ДП "Харківський БТЗ" і обвинувачений підписали додаткову угоду.

Директор ТОВ "Вантон" знав, що у нього немає сертифікатів відповідності та, діючи в особистих інтересах, вирішив поставити вже наявні у нього, придбані раніше, комплектувальні до бронетанкової техніки - дві трансмісії №219-13-сб14-01 (номер виробу ЦІ0БТ7285) і №219-13-сб13-01 (номер виробу ШІ0ГТ8997) і скласти до них технічну документацію. Таким чином, директор ТОВ збирався дати свідомо фальшиву документацію про відповідність трансмісій технічним вимогам. Сертифікати відповідності він зробив самостійно на комп'ютері, роздрукував, підписав їх і проставив печатку ТОВ "Вантон".

Крім цього, він знайшов в інтернеті бланки паспортів на запчастини та комплектувальні до бронетанкової техніки та надалі роздрукував дублікати паспортів від імені ТОВ "Вантон".

Після цього в липні 2019 обвинувачений організував постачання запчастин на Харківський бронетанковий завод. Вартість однієї коробки становила майже 1,24 млн грн.

Прокурор у справі 25 серпня 2020 підписав з підозрюваним угоду про визнання винуватості. Згідно з цією угодою прокурор і обвинувачений домовилися про формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій обвинуваченого. Обвинувачений в повному обсязі сформульованої підозри в кримінальному провадженні беззастережно визнав свою провину.

Також, сторони визначили заздалегідь узгоджене ними покарання у вигляді штрафу в розмірі 4250 грн з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.

Суд прийняв угоду про визнання винуватості та оштрафував директора ТОВ "Вантон" на 4250 грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 17 червня на "Електроважмаші" весь день проходили обшуки, за підсумками яких двом топчиновникам підприємства повідомили про підозри. Одного з керівників підозрюють у службовій недбалості, другого - в розтраті. Слідство вважає, що завод, фінансове становище якого було і так під загрозою, поставляв обладнання за заниженою ціною в Росію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися