Правоохоронці ігнорують заяви щодо екскерівника "Електроважмашу" Костюка, - блогер Соловйов

"Електроважмаш" може залишитися без керівництва з правом підпису

Блогер Микита Соловйов на своїй сторінці в Facebook звинувачує ексглаву харківського "Електроважмашу" Дмитра Костюка в тому, що, володіючи зв'язками в правоохоронних органах Харкова, той ініціював ряд кримінальних проваджень щодо нинішньої генеральної ради заводу на чолі з Віктором Буськом, що може привести до зупинки діяльності підприємства. При цьому, за словами Соловйова, правоохоронці не розслідують факти зловживання владою щодо самого Костюка, які були надані нинішнім керівництвом заводу і Фондом держмайна.

"Наші доблесні правоохоронці, яких все влаштовувало при Костюку, раптом несподівано перейнялися господарською діяльністю заводу. Причому таким чином, щоб, не дай Боже, не зачепити попереднього директора, а всі претензії були виключно до Бусько. При цьому всі заяви що від Бусько, що від ФДМ на Костюка складаються на безвік", - пише блогер.

За його словами, великий інтерес до справи проявляє безпосередньо начальник прокуратури Немишлянського району Харкова Пономаренко Андрій Олександрович, наближений до Костюка.

Соловйов стверджує, що, в результаті корумпованих дій правоохоронців, було порушено кримінальну справу, в рамках якого Бусько і його фіндиректора Демидова звинувачують в укладенні контракту, в результаті якого підприємство зазнало збитків. Хоча, за словами блогера, договір був укладений ще за старого директора. Водночас порушення справи правоохоронці обґрунтовують тим, що проведена ними експертиза виявила продаж товару нижче собівартості. Експертизи, замовлені заводом, показують прямо протилежне, але до уваги цей факт судом не приймається.


Блогер підкреслює, що в результаті кримінальних справ, ініційованих Костюком, "Електроважмаш" може залишитися без керівництва з правом підпису, що створює ризики зупинки підприємства і його банкрутства в майбутньому.

"Ходять активні чутки, що на сьогоднішньому засіданні планується на час слідства відсторонити Бусько і Демидова від виконання обов'язків. Хоча Фонд держмайна прямо стверджує, що потреби в цьому не бачить. А ось це вже морок. Тому що подібним рішенням завод залишиться взагалі без керівництва з правом підпису. Що буде далі, досить нескладно собі уявити. Завод знову встане. Як уже стояв, до речі, півтора місяця в кінці минулого року при зміні менеджменту. З урахуванням кількості застав і вимог за ними, з високою ймовірністю стане вже зовсім", - пише Соловйов.

За його словами, Бусько за рік свого керівництва зміг оживити завод, попри те, що система менеджменту не зазнала кардинальних змін.

"Всі ті ж 25% основного виробничого персоналу від загального числа зайнятих, все той же управління підприємством. Але я бачу, що він хоча б намагається підняти завод з колін. За його словами, і словами ФДМ, вони хочуть нормалізувати ситуацію і вивести його на приватизацію. Схильний вірити, хоча і не знаю наскільки це реально", - пише блогер.

На його думку, в діях прокуратури вбачається бажання заблокувати роботу провідного державного підприємства з розробки та виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей економіки. Це робиться для того, щоб, надалі, ЕТМ збанкрутував і був проданий "за ціною металолому".

"З чуток, вже з'явилися охочі допомогти ЕТМу впасти, а потім прийти його" рятувати ". Природно, забравши в цьому випадку його навіть не дешево, а у вигляді великої ласки безкоштовно", - пише Соловйов.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб ДП" Завод "Електроважмаш". Двох колишніх начальників підприємства звинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а також одному із заступників вищого керівництва - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися