Сидоренко про Кернеса: "Про роботу нирок лікарі поки не дають ніяких прогнозів"

Поки невідомо чи будуть меру Харкова робити пересадку

Все-таки Харківському міському голові Геннадію Кернесу стало гірше. Про це повідомив директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю мерії Юрій Сидоренко в коментарі Громадському.

У нього дійсно відмовили обидві нирки. Лікарі поки мовчать з приводу роботи органів.

Сидоренко підтвердив, що зараз Кернес проходить гемодіаліз (метод очищення крові при нирковій недостатності). З приводу майбутнього стану мера Харкова Сидоренко сказав, що потрібно почекати.

"Про роботу нирок лікарі поки не дають ніяких прогнозів. Хочуть подивитися динаміку", - розповів Сидоренко.

На питання, чи будуть Кернесу робити пересадку нирок, Сидоренко сказав: "це тільки сталося, зачекайте".

Нагадаємо, за словами одного Харківського міського голови Павела Фукса Геннадію Кернесу різко стало гірше.

"У нього повністю відмовила друга нирка. Зараз Кернес знаходиться на стовідсотковому діалізі (процес штучного виведення продуктів життєдіяльності та надлишкової рідини з організму. - ред.). На наступному тижні будемо розуміти, чи дадуть лікарі дозвіл на його планове повернення в Харків", - розповів Фукс.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, син новообраного мера Харкова Кирило Кернес спростував чутки про стан здоров'я свого батька.

"Чи не повинен повернутися, а повернеться, але напевно сказати дату не можу, лікарі вирішуватимуть. У мене немає такої інформації про відмову нирки. Нічого вам сказати не можу. Останній раз тиждень тому розмовляли. Це наші сімейні справи. Насилу, але каже, скоро повернеться до Харкова", - сказав Кирило Кернес.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися