У Кернеса різко погіршився стан і він навряд чи повернеться в Харків до Нового року

У новообраного мера відмовила нирка

Харківського міського голови Геннадія Кернеса різко стало гірше. Про це повідомив його друг, бізнесмен Павло Фукс, пише "Страна.ua".

"У нього повністю відмовила друга нирка. Зараз Кернес знаходиться на стовідсотковому діалізі (процес штучного виведення продуктів життєдіяльності та надлишкової рідини з організму. - ред.). На наступному тижні будемо розуміти, чи дадуть лікарі дозвіл на його планове повернення в Харків", - розповів Фукс.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес повинен повернутися в місто до 20 грудня. Про це говорив син мера Данило Привалов. "Ми плануємо, що батько повернеться до Харкова до 20 грудня. У мене немає ні краплі сумнівів в цьому. У нас є ще майже місяць на підготовку, багато часу. Лікарі дозволили йому їхати. Поки немає ніяких передумов до того, що цього не відбудеться ", - розповів Привалов.

Політичний експерт Олександр Савченко розповів, що при такому положенні справ міському голові потрібно буде брати лікарняний, а поки всім буде правити його секретар.

"Оскільки вибори відбулися, і диспозиція склалася обиратимуть цього самого секретаря. І тільки після цього нам стане зрозуміло, яким є насправді стан справ зі здоров'ям Кернеса. Втім, він може піти на лікарняний, - каже Савченко. - Це дозволить виграти декілька місяців, за які його команду підготує зміну - впізнаваного харківського гравця. При цьому треба розуміти, що навіть в орбіті Кернеса одні дуже бояться його відходу, інші - дуже цього хочуть. Не виключаю, що нас очікує серйозна перебудова харківських еліт ".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, глава Харківської ТВК відкривала першу сесію нових депутатів VIII скликання міської ради, 9 грудня. Вона заявила, що відповідно до законодавства, голова повинен приймати присягу особисто, тільки якщо він його вибрали на цю посаду вперше. А так, Кернес вже приймав присягу 24 листопада 2010 року. "У зв'язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту", - заявила Мозгова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися