"Справа про побиття євромайданівців": захист Кернеса буде домагатися його реабілітації

Адвокат померлого Харківського міського голови порівняв своє клопотання з виправданням осіб, розстріляних за часів Сталіна

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса його захист хоче домогтися реабілітації міського голови у справі про побиття двох "євромайданівців" Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна. Про це заявив адвокат покійного Олександр Гунченко, пише Newsroom.

За життя Харківський міський голова запевняв у своїй повній невинності.

Захист каже, що справа могли б і закрити у зв'язку зі смертю обвинуваченого. Але тоді його не реабілітують. Тому юристи Кернеса проситиме, щоб розгляд у Київському районному суді Полтави продовжили.

"Ми прийняли таке рішення в пам'ять про Геннадія Адольфовича та на прохання його родини. Будемо клопотати про те, щоб справу не закрили. Закон передбачає таку можливість для реабілітації померлого особи", - зазначив Олександр Гунченко.

Як приклад адвокат навів справи про реабілітацію осіб, яких розстріляли під час сталінських репресій. Гунченко додав, що в тих випадках розгляд тривав через роки після смерті.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні та побитті двох учасників Харківського Євромайдану в січні 2014 року. У серпні 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження. У постанові зазначалося - представники обвинувачення не з'являлися на слухання сім засідань поспіль. Суд розцінив це як бездіяльність. Пізніше слухання відновили.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові пройшла похоронна церемонія мера міста Геннадія Кернеса. Спочатку тіло Геннадія Кернеса привезли в Благовіщенський собор на відспівування. Дороги навколо нього були перекриті, входи охороняла поліція. У церкві були припарковані автомобілі елітних марок. Попрощатися з покійним мером приїхав Михайло Добкін. Крім того, на похорон прибули політики та бізнесмени, серед яких є Кличко, Мураєв, Новинський, Фукс та ін.

Кернеса поховали близько 15:00. Під час церемонії похорону недалеко від кладовища хтось запустив феєрверк




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися