У Харкові присипляють собак та котів, які не піддаються дресируванню (ВІДЕО)

На директора КП "Центр поводження з тваринами" подали в суд

У Харкові директора КП "Центр поводження з тваринами" Юлію Шаповалову зоозахисники та екоактивісти звинуватили в шкуродерстві. Про це повідомили GreenPost media.

Факти, які свідчать про непрофесіоналізм жінки, оприлюднила на особистій сторінці в Facebook зоозахисниця Марина Суркова.

"У багатьох своїх інтерв'ю директор цього КП Юлія Шаповалова (Цибулька) зазначає, що головними підставами для евтаназії в КП є старість або не соціалізованість тварини. Не соціалізованість - поняття суб'єктивне. Втім, як і старість. Замість соціалізації та виховання тварин цей "останній притулок" обирає їх вбивство, як вирішення проблеми", - пише Суркова.

Зоозахисниця також опублікувала у своєму повідомленні фрагмент з відео, де Юлія Шаповалова пояснює журналістам, яких саме тварин присипають в притулку. За словами директора харківського Центру поводження з тваринами вирок про смерть виносять тим собакам та кішкам, які не вміють поводитися поруч з людиною, псують меблі, перевертають квіти, що стоять на підвіконнях, справляють природні потреби на ліжку і всього бояться.

Такий підхід до евтаназії домашніх улюбленців не підтримують зоопсихологи. Фахівці стверджують, що страхи та небажання ходити на повідку можуть стати результатом психотравми, яку пережила тварина, чи свідчити про невміння господаря правильно займатися твариною. У будь-якому випадку, ці поведінкові проблеми коригуються через роботу з самою твариною та її господарем. 

А псування меблів та "запахущі подарунки" в ліжку господарів - це єдиний спосіб, доступний тваринам, вказати на свої проблеми та пригнічений стан. Собакам і котам може не вистачати фізичної активності чи уваги господарів. Вони можуть так реагувати на до цього незнайому людину в помешканні або намагатися ділити територію з іншими домашніми улюбленцями. Проте це аж ніяк не підстава позбавляти їх життя. 

Тим часом на Шаповалову подали до суду екологи Київського еколого-культурного центру. Вимагають звільнення жінки із займаної посади через непрофесійність та висловлювання, які можуть перерости в дії та нести загрозу для підопічних тварин.

Нагадаємо, Харків єдине місто в Україні, де негуманно шляхом регулюють чисельність бездомних тварин, навіть не регулюють, а знищують їх.




Вера

14 лютого 2021, 06:59

Павел, чтоб к тебе применили такую гуманность.

Павел

17 січня 2021, 01:09

Глупые и невежественные журналисты сделали неверные выводы. Усыпление невостребованных животных это гуманно и правильно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися