У Харкові відкриють нові центри вакцинації: де можна буде зробити щеплення

Минулої доби, 26 жовтня, від коронавірусу прищепилося 7626 харків'ян

За словами заступника мера Харкова Світлани Горбунової-Рубан, у місті планується відкриття нових центрів масової вакцинації. Зокрема, вони можуть розташовуватись на ринках або в метрополітені. Про це представник мерії повідомляла під час брифінгу, повідомляє МГ “Об'єктив”.

“Ми відкриваємо 6 пунктів на наших ринках, шукатимемо ще якісь майданчики для того, щоб збільшити кількість вакцинованих. Дивимося приміщення у метрополітені, подивимося, наскільки це ефективно. Ми чудово розуміємо, що метрополітен відвідують люди, які поспішають. Подивимося, що з цього вийде”, – повідомив Горбунова-Рубан.

Крім того, вона зазначила, що минулої доби, 26 жовтня, від коронавірусу прищепилося 7626 харків'ян. Станом на середу, 27 жовтня, у стаціонарах лікарень Харкова перебували 1175 пацієнтів із COVID-19, 72 з них були щеплені.

Нагадаємо, що станом на 27 жовтня, у Харківській області виявили 1641 новий випадок коронавірусного захворювання. Загалом захворюваність у регіоні протягом доби зросла на 0,8% та склала 200 012 громадян. Минулої доби від наслідків коронавірусу в Харківській області померло 35 осіб (загалом з початку пандемії – 4 601), одужали – 970 (загалом – 164 788). Кількість "активно хворих" зросла на 636 осіб та склала 30 623 пацієнтів. Харківщина продовжує залишатися у п'ятірці регіонів із найбільшою кількістю нових випадків захворювання. 

Раніше видання "Коментарі" писало, що відомий лікар Євген Комаровський назвав три правила, які можуть сприяти зниженню зараження коронавірусом. За словами лікаря, все, що потрібно, - носити медичну маску, уникати натовпу і гуляти на свіжому повітрі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися