1000 гривень за вакцинацію: харків'ян попереджають про шахраїв

Шахраї придумали нову схему, пов'язану з "щепленою тисячею"

З'явилася нова шахрайська схема, за допомогою якої аферисти виманюють у людей їхні особисті дані, щоб потім вкрасти гроші з банківських карток. Про це повідомляє видання Status QUO, посилаючись на інформацію Міністерства охорони здоров'я України.

За словами джерела, шахраї надсилають людям повідомлення на телефон від імені МОЗ, в якому одержувача просять відправити у зворотному смс номер своєї банківської картки, термін дії та CVV нібито для зарахування на рахунок 1000 гривень, належної за проходження повного курсу вакцинації. Відповідна "реклама" вже також з'явилася у соціальних мережах. Надсилаючи ці дані невідомому, люди можуть втратити свої заощадження на банківській карті.

У пресслужбі МОЗ нагадують, що "щеплену тисячу" не видаватимуть "живими" грошима. Українці зможуть гарантовано отримати від держави 1000 грн на віртуальні карти через сервіс "Дія". Витратити ці гроші можна буде на покупку книг, квитків у кіно, театр, концерт, музей, покупку квитків на літак чи поїзд усередині країни, а також за них можна придбати абонемент у спортзал.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що на Харківщині шахраї надсилають листи від імені Обленерго. Крім шкідливих посилань, у листах вказані контактні номери телефонів, які не належать установі. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові активізувалися телефонні шахраї, які вимагають хабарі у мешканців від імені посадових осіб обласного управління Держпродспоживслужби України. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися