У Харкові заарештували митника, який переправляв нелегалів в Росію

Митник працював не один, йому допомагали двоє місцевих мешканців

У Харкові викрили 50-річного головного державного інспектора митного поста Слобожанської митниці Держмитслужби, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Разом з ним у злочинній схемі брали участь місцеві жителі: 40-річний провідник і 37-річний водій.

Як розповів начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області всім учасникам схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів.

Було встановлено, що в п'ятницю, 13 березня 2020 року, троє осіб домовилися з головним інспектором митного поста про перетин кордону з Російською Федерацією. За допомогу у вирішенні цього питання службовець попросив 4500 доларів США, які і отримав. Після цього автомобіль з трьома пасажирами, провідником і водієм попрямував в напрямку кордону з РФ, але незабаром його зупинили правоохоронці.

В порядку ст. 208 КПК України всі троє учасників злочинної схеми були затримані. Під час затримання митник намагався зламати власний мобільний телефон, щоб знищити докази. Але правоохоронці вилучили і телефон, і зазначену суму грошей - 4500 доларів США.

Відносно службовця-митника і провідника суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави, а у відношенні водія - цілодобовий домашній арешт.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване в м.Полтаві, оперативне супроводження здійснює УСБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що СБУ блокувала нелегальний вивіз комплектуючих для бойової техніки, до якого причетні харківські комерційні структури




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися