На Харківщині п'ятеро дітей із дитсадка потрапили до лікарні: що сталося

Наразі діти перебувають під наглядом медиків

У смт Новопокровка, що у Чугуївському районі Харківської області, у дитячому садку стався спалах кишкової інфекції. Про це повідомляє Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Так, за інформацією джерела, з 24 по 28 грудня у Новопокровському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) було зафіксовано п'ять випадків інфекційних захворювань серед дітей.

Зазначається, що у п'ятьох вихованців ясел з'явилися такі симптоми: підвищення температури тіла, слабкість, рідке випорожнення, блювання. Діагноз, який залишили медики – гастроентероколіт. Діти були госпіталізовані до стаціонару і на цю мить перебувають під наглядом медиків та отримують відповідне лікування.

У зв'язку з масовим отруєнням дітей, у навчальному закладі було проведено комплекс протиепідемічних заходів, до якого входить епідеміологічне розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження, дезінфекція приміщення, бактеріологічне обстеження дітей, що контактували з тими, хто заразився, проведення роз'яснювальної роботи.

Крім того, зазначається, що в дитсадку були взяті проби питної води, готових страв і змивів з об'єктів навколишнього середовища. На цей момент протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження продовжуються.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що сімейна пара їхньої Харкова отримала отруєння після відвідування закладу на запорізькому курорті. Крім звичних симптомів отруєння у жінки майже через тиждень впав зір і почав двоїтися в очах. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Харківщині померла тримісячна дівчинка. У лікарні найімовірнішою називають версію про отруєння розчинною сумішшю, якою замінюють під час годування молоко. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися