Екологічна катастрофа у харківській річці: у воді помирає все живе (ФОТО)

У воді перевищено вміст амонію

У річці Уди у Харкові продовжують знаходити мертвих качок. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст, організатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько.

За словами екоактивіста, за останні шість днів до сміттєвого уловлювача припливло 14 мертвих качок. Скільки трупів птахів на сьогодні плаває по самій річці – невідомо.

picture

"Прямо зараз на річці Уди виявлено ще 3 загиблі качки та 1 помирає на очах", - зазначив Приходько.

Також активіст наголосив, що загибель качок пов'язана з отруєнням води фекаліями, що зливають у річку. За його словами, щодня в Уди зливають близько 400 тисяч тонн фекалій.

picture

"Про це свідчать взяті проби води, вміст амонію у воді на виході з очисних 6 одиниць за норми 2", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що минулого тижня Артем приходько повідомив на своїй сторінці про виявлення мертвих качок у річці Уди. Тоді ж екоактивіст наголосив, що вода забруднена дрібною суспензією невідомого походження. Подібна ситуація сталася влітку 2021 року. Тоді активісти також знаходили у річці мертвих качок. Внаслідок цього лабораторія підтвердила факт отруєння токсичними речовинами. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що харківські екоактивісти виявили у Жихорському лісі звалища автомобільного приладдя. Невідомі викидали автодеталі просто під деревами у лісі. У результаті у зеленій зоні утворилося одразу кілька подібних звалищ. Загалом на території лісу знайшли загалом п'ять таких автомобільних звалищ. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися