У СБУ надійшло тривожне повідомлення щодо шкіл у Харкові: що сталося

Наразі правоохоронці перевіряють абсолютно всі школи міста

До СБУ надійшло анонімне повідомлення про замінування шкіл міста Харків. Про це стало відомо із щоденного звіту оперативної обстановки у Харківській області, опублікованому на сайті Харківської обласної державної адміністрації.

Так, сьогодні вранці, 20 січня, приблизно о 6-й годині ранку, на електронну адресу СБУ в Харківській області надійшло тривожне повідомлення про мінування навчальних закладів. Автор повідомлення зазначив, що у школах закладено вибухівки.

На перевірку шкіл виїхали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, представники екстрених служб. Зазначається, що поліцейські перевірятимуть абсолютно кожну школу в Харкові щодо виявлення вибухових пристроїв.

Нагадаємо, що повідомлення про мінування шкіл у місті Харків не є рідкістю. За останні кілька місяців правоохоронці разом із вибухотехніками десятки разів виїжджали до навчальних закладів на перевірку, після подібних дзвінків та повідомлень.

Наприклад, 6 грудня поліцейські отримали повідомлення про замінування однієї зі шкіл Харкова. Інформація на пошту надійшла від якогось Руслана, який у своєму листі заявив, що проніс зранку саморобний вибуховий пристрій на територію школи. Автор листа зажадав 5 млн гривень, написавши: "Вимагаю перевести мені 5 млн гривень або ваші діточки злетять у повітря. Я спостерігаю за вашою школою, якщо побачу співробітників поліції, одразу активую міни".

Незабаром правоохоронці встановили, що номер телефону, на який "мінер" шкіл у Харкові вимагав відправити 5 млн гривень 6 грудня, належить 13-річному хлопцеві з Чугуївського району. Докладніше читайте в нашому матеріалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися