"Ковідна тисяча": на що її тепер можуть витратити харків'яни

Нововведення стосуються лише людей старших 60 років

Відтепер "ковідну тисячу", отриману за пройдений курс вакцинації від коронавірусу, можна витратити на ліки. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає пресслужба Харківської обласної державної адміністрації.

За словами джерела, скористатися такою можливістю зможуть люди віком від 60 років. За програмою "єПідтримка" вони зможуть витратити 1000 гривень на придбання ліків.

Придбати лікарські препарати в аптечних закладах, а також зробивши замовлення в інтернет-аптеках, харків'яни зможуть як за рецептом лікаря, так і без нього.

Зазначається, що у момент проведення платежу вік людини перевірятиметься банками. У пресслужбі наголосили, що абсолютно неважливо, коли людина оформила карту. Головна умова – щоб на момент придбання лікарських препаратів йому вже виповнилося 60 років.

Відповідну картку з "ковідною тисячею" пенсіонери можуть оформити у відділенні банку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв про те, що власники "Картки харків'янина" отримають ще одну додаткову знижку. До проєкту приєднався ще один магазин, у зв'язку з чим харків'яни, які мають X-card, зможуть купувати певну групу товарів за знижками. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував ефективність бустерної дози вакцини від коронавірусу. На його думку, бустерна доза зменшує ризики заразитися, бути госпіталізованим, померти. Проте, далеко не для всіх. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися