На Харківщині дітей переводять на "дистанційку"

Школярі йдуть на "дистанційку" з 31 січня

Школи у Чугуївській громаді переводять на дистанційне навчання. Діти почнуть навчатися з дому вже наступного тижня. Про це повідомляється у пресслужбі Чугуївської міської ради.

Наголошується, що на "дистанційку" з 31 січня йдуть учні 5-11 класів. Рішення було ухвалено сьогодні, 28 січня, місцевою комісією з питань ТЕБ і НС. Головною причиною зміни форми навчання стало стрімке зростання показників захворюваності на ГРВІ у навчальних закладах.

Як повідомила начальник Управління освіти Чугуївської міської ради Марина Проценко, на сьогодні хворіє 1200 учнів, а це 35% від загальної їх чисельності у Чугуївській громаді. Більшості вже підтвердили ГРВІ.

Водночас хворіють у цей період і вчителі. Наразі на лікарняному вже перебувають 10-15 викладачів. Також є класи, які закрили на карантин, оскільки або в одного з учнів, або у вчителів підтвердили Covid-19.

Щоб діти перейшли на "дистанційку", просило не лише керівництво навчальних закладів, а й батьки школярів. У результаті комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення відправити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Учні 1-4 класів продовжуватимуть навчання у звичайному режимі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що один із харківських ВНЗ переходить на "дистанційку". Таке рішення ухвалили і у Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут". Студенти йдуть на дистанційне навчання на три тижні.

Також видання повідомляло про те, що харківських школярів не відправили на дистанційне навчання. Відповідне рішення прийнято під час засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися