Чи відправлять харківських школярів на "дистанційку": рішення прийнято

Раніше Міністерство освіти і науки України порекомендувало перевести учнів 5-11 класів на дистанційне навчання

Сьогодні, 27 січня, під час засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій Харківської області ухвалювали рішення про те, чи будуть переведені харківські навчальні заклади на "дистанційку". Про це повідомляє видання РЕДПОСТ.

Так, за інформацією джерела, рішенням комісії було залишити навчальний процес без змін. Таким чином, учні 5-11 класів продовжать заняття у звичайному режимі.

Варто зазначити, що 26 січня Міністерство освіти та науки України порекомендувало перевести учнів 5-11 класів на дистанційне навчання у зв'язку з погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус з деяких регіонів. У Харкові та Харківській області тим часом ситуація з кожним днем лише погіршується. Щодня йдеться про більш ніж 1500 нових випадків зараження.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан заявила, що найближчим часом міська комісія прийматиме рішення про переведення учнів на "дистанційку". За її словами, на сьогодні із 138 000 учнів хворіють 3 500 (у тому числі на грип), у 1000 учнів підтвердили коронавірус.

Також Горбунова-Рубан наголосила, що у разі захворювання хоча б на одну дитину, весь клас має піти на самоізоляцію.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що 27 січня було ухвалено рішення про переведення на дистанційне навчання студентів Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". У такому форматі навчальний процес триватиме три тижні.

Також видання повідомляло про те, що на Харківщині деякі навчальні заклади перевели на дистанційне навчання. Докладніше читайте в нашому матеріалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися