День бабака: у Харківській зоопарку не будили гризуна

У зоосаду пояснили, чому бабака сьогодні будити не будуть

2 лютого у світі традиційно святкую День бабака. Згідно з традиціями цього дня за поведінкою бабака можна судити про близькість настання весни. Однак у Харківському зоопарку заявили, що сьогодні будити бабака не будуть.

За словами співробітників зоосаду, в умовах континентального клімату наших степів, місцеві бабаки у лютому все ще перебувають у глибокій сплячці. Прокидатися гризуни починають приблизно в середині березня або на початку квітня, коли навколо все починає зеленіти.

"У Харківському зоопарку суворо дотримуються принципу найменшого втручання у природні прояви життя тварин", - зазначили у зоопарку.

У зв'язку з вищесказаним спеціально будити гризуна для метеопрогнозів, як вважають у зоосаду, це свідоме підтвердження тварини сильному стресу під час виведення з глибокої сплячки.

"Не треба будити бабаків! Нехай вони солодко сплять до певного часу. А коли прийде весна, покаже час!", - підсумували у Харківському зоопарку.

Для довідки: 2 лютого у світі щороку відзначають День бабака. Цього дня прийнято спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори. Його поведінка може розповісти про те, коли прийде весна і якою вона буде.

Читайте також:

Сурок Тимка ІІІ з Харківської області зробив передбачення щодо того, якою буде весна 2022. Пророцтво гризуна Тимки "розшифровувала" науковий співробітник кафедри біології Харківського національного університету ім. Каразіна Надія Токарська.

• У січні у Харківському зоопарку народився верблюд. Проте народження цього вихованця здивувало всіх працівників. У зоосаду пояснили таку реакцію.

• Харківський зоопарк продовжив акцію із безкоштовним входом до весни 2022 року.




Джерело: https://t.me/kharkiv_zoo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися