Харків'яни вийшли на мітинг під ОДА: подробиці та ФОТО

Мітингувальники вимагають зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності та скасувати обов'язкове використання РРО

Під стінами Харківської обласної державної адміністрації триває мітинг ФОПів. Представники малого бізнесу звернулися до влади низкою вимог. Про це повідомляє видання "Об'єктив".

Сьогодні, 7 лютого, на мітинг під ХОДА вийшли близько 400 людей. Усі вони вимагали збереження спрощеної системи оподаткування обліку та звітності та скасувати обов'язкове використання РРО.

Один із мітингувальників, власник маленького продуктового магазину, вважає, що запровадження РРО спрямоване на знищення дрібного бізнесу. Також він наголосив, що купівля касового апарату коштує певну суму грошей, а потім щомісячне його обслуговування коштуватиме 420 гривень.

picture

Фото - "Об'єктив"

Як пише видання, крім установки та обслуговування, із запровадженням РРО тепер на кожен товар необхідно мати первинний документ. На деяку групу його отримати не складно, а на фрукти та овочі, які магазин закуповує у населення, виникають проблеми.

"Хто мені дасть "первинку" на овочі? Китайські товари - шкарпетки, труси - хто нам дасть на них "первинку"? Ніхто не дасть. А це все штрафи", - наголосив підприємець.

Також власник магазину зазначив, що зі збільшенням звітності виникла потреба найняти бухгалтера, а це окремі витрати.

picture

Фото - "Об'єктив"

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що уродженець Харкова покинув нелюбу роботу бухгалтера та відкрив власний сирний бізнес з нуля. Підприємець розповів, скільки грошей витратив на стартап та як розвивалася його справа.

Також видання повідомляло про те, що мешканка Харківської області перетворила на топічний сад ділянку біля свого будинку. До цього протягом 20 років жінка займалася швейною справою.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися