Історія успіху: як колишній бухгалтер із Харкова побудував сирний бізнес із нуля (ФОТО)

Харків'янин розповів, скільки витратив грошей на стартап

Підприємець Андрій Кулик із Харкова поділився своїм секретом успіху та розповів про зародження свого бізнесу, та подальший його розвиток. Про це повідомляє видання NewsRoom.

Андрій Кулик уже три роки займається виробництвом молочних продуктів. До цього чоловік займався бухгалтерією та аудитом, співпрацюючи з великими компаніями. Проте часті відрядження та постійна відсутність будинку зі своєю дружиною та двома дітьми змусили замислитися харків'янина про те, щоб змінити сферу діяльності. Порадившись із дружиною, Кулик вирішив відкрити свій бізнес.

Вибирати те, чим хотілося б займатися і чим побудувати бізнес, Андрій Кулик вибирав методом виключення. Перебравши безліч варіантів, чоловік зрозумів, що хоче пов'язати своє життя із сироваренням. Але на тому етапі про ремесло сировар він зовсім нічого не знав, тому вирішив навчатися за відповідними роликами з навчаннями в YouTube, а також за електронними книгами.

Досконало вивчивши ази ремесла, харків'янин організував вдома невелику кухню та купив маленьку напівпрофесійну сироварню на 20 літрів. На цьому етапі Андрій Кулик витратив 10 тисяч гривень.

Принциповою позицією сировара стало виробництво продукту виключно з якісного молока та без додавання хімічних компонентів. Свій перший сир чоловік зварив у 2019 році. Продигустувавши разом із сім'єю та друзями, всі прийшли до одноголосного рішення – сир смачний. Після цього Андрій Кулик із ще більшим натхненням став виготовляти сир.

picture

Вже підприємець разом із дружиною займаються виробництвом близько 18 видів молочних продуктів, зокрема і сирів. Найбільший попит сьогодні має сир халумі, відомий у Європі по кіпрській кухні. Крім нього також виробляємо сорти м'яких сирів: еканбер, фета, моцарелла, сулугуні, рікотта, брюност, адигейський; твердих сортів: песто, монтекан, мінігауда, тукан, качотта; а також сири за авторськими рецептами.

picture

Для того, щоб справа постійно розвивалася, йому необхідно приділяти чи не весь свій час. За словами Андрія Кулика, його робочий день починається о 7 годині ранку, а закінчується приблизно о 22:00.

Основну частину своєї продукції чоловік продає до харківських супермаркетів, у відділах фермерської продукції. Спочатку, як зазначає Кулик, він не прагнув того, щоб його сир продавався в супермаркетах. Якось на фермерській виставці до нього підійшов представник одного з міських супермаркетів і, спробувавши сир зазначив, що хоче, щоб ця продукція продавалася у їхньому магазині.

picture

Також підприємець розповів, що не підраховує чистого прибутку, оскільки всі гроші йдуть на розвиток бізнесу. Проте він зазначив, що За минулий рік виторг від усіх продажів — на виставках, у супермаркетах, онлайн — становив трохи більше мільйона гривень, а роком раніше було наполовину менше.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що у Харківській області до шкіл закупили сиру майже на 400 тисяч гривень.

Також видання повідомляло про те, що мешканка Харківської області вирощує незвичайні фрукти у своєму саду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися