Розстріл нацгвардійців на "Південмаші": Жанна Шарова вперше прокоментувала трагедію (ВІДЕО)

За словами Жанни Шарової, вона не була особисто знайома з Артемом Рябчуком

Уродженка Харківської області Жанна Шарова - одна з постраждалих під час розстрілу нацгвардійців на заводі "Південмаш" у Дніпрі. Злочинець вистрілив у неї три рази, перебуваючи всього за кілька кроків. Лікарі до останнього не були певні, що дівчина виживе. Проте сталося диво, і Жанна починає йти на виправлення. Вперше дівчина прокоментувала події тієї страшної ночі на 27 січня. Про це повідомляється у сюжеті ТСН.

Тієї ночі Жанна заступила у варту. Обов'язком контрактниці було інформування начальника варти про сигнали тривоги та інформування про ситуацію на заводі.

"Він був за два кроки від мене. Просто мовчки розстріляв і все. На посту була радіостанція і я запросто могла доповісти у військову частину. Але я не змогла доповісти. Він зробив постріли і я вже не змогла встати", - розповіла Шарова.

Також постраждала зазначила, що не була знайома із Рябчуком і навіть не знала його імені. Вона змогла запам'ятати лише обличчя товариша по службі. Щодо мотивів злочину, Жанна зазначила, що не розуміє, чому Рябчук так вчинив.

На сьогодні Жанна залишається в реанімації обласної лікарні Мечникова. Їй провели вже дві операції, але попереду ще стільки. Сама постраждала каже, що почувається набагато краще, але вже не може лежати та хоче повернутись до свого звичайного життя, повернутися на службу.

Завідувач кафедри хірургії Олександр Кутовий розповів, що першого дня медикам здавалося, що навряд чи вдасться щось зробити, щоб врятувати життя Жанні.

"Відчуття було, ніби трактор проїхав животом", - сказав Кутовий.

Керівник Центру обласної лікарні Мечнікова Віталій Пелех також прокоментував стан дівчини у перші дні. За його словами, Жанна втратила три літри крові, кишківник був розірваний, а кровотечу неможливо було зупинити протягом тривалого часу. Те, що дівчина вижила – справжнє диво.

Навпроти Жанни у палаті лежить ще один постраждалий під час розстрілу – контрактник Ігор Семенченко. Хлопець також прокоментував трагедію на "Південмаші". Зазначимо, що коли почалася стрілянина, Ігор відпочивав.

"Кухар забігає і каже, що там Рябчук збожеволів. Потім буквально ще секунда і він стоїть уже у дверях, і стріляє в мене. Я встиг тільки повітря в груди набрати. Він спочатку стріляв у мене, потім у лежачого, потім у ще одного та ще одного", - розповів Семенченко.

Також постраждалий каже, що не вірить у те, що причиною вчинку Артем Рябчука став булінг чи дідівщина. Він схиляється до іншої версії.

"Мені здається, це якась диверсія. На режимному підприємстві розстріляти варту, мені здається, це досить резонансно", - додав хлопець.

Водночас серед версії, що розглядає ДБР, позастатутні відносини в частині. Інших версій не оголошували.

Нагадаємо:

• У ніч на 27 січня 2022 року на заводі "Південмаш" у місті Дніпро нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі з автомата. Внаслідок трагедії загинули п'ятеро військових, ще п'ять із пораненнями госпіталізовані.

• У Мережі було опубліковано відео з камер відеоспостереження на заводі "Південмаш", які зафіксували момент вбивства нацгвардійців. ВІДЕО 18.

 Однією з постраждалих під час кривавої бійні на заводі виявилася дівчина з Харківської області. Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко розповів про її стан.

• Суд обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку. Підозрюваний повністю визнав свою провину та попросив відправити його до СІЗО, а не на гауптвахту.

 Медики розповіли про стан найтяжчої пацієнтки, яка надійшла після розстрілу на заводі "Південмаш", Жанни Шарової.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися