День єднання: у харківському метро звучав гімн України (ВІДЕО)

16 лютого в Україні відзначають перший День єднання

Сьогодні Харків приєднався до відзначення Дня єднання, який в Україні відзначають вперше. У Харкові підняли державний прапор України, а у метро звучав гімн України. Про це повідомляє видання KHARKIV Today.

Вранці 16 лютого у сквері на Сергіївській площі відбулося урочисте підняття прапора України. Біля флагштока виконали гімн України. На заході були присутні губернатор Олег Синєгубов, мер Харкова Ігор Терехов, а також голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Такі заходи сьогодні проводять у кожному місті. Також, за словами видання, на кожній станції метро у місті сьогодні пролунав гімн України. Окрім того, гімн звучав і у кожній школі Харкова.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Цього дня у всіх містах країни піднімають державний прапор. О 10:00 виконується Державний гімн України.

Читайте також:

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував можливе російське вторгнення. Також градоначальник попросив городян не піддаватися паніці та зберігати спокій. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

У Харківській області можливе тимчасове обмеження пересування людей і транспорту. Разом із тим, може проводитися огляд автомобілів, а у громадян можуть перевіряти документи, що засвідчують особу. Жителів області просять із розумінням поставитися до тимчасових незручностей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися