У Харкові реконструюють Журавлівський гідропарк: як він виглядатиме (ФОТО)

Журавлівський гідропарк стане першою реконструйованою локацією у рамках проекту «Зелений каркас»

В одному із найулюбленіших місць відпочинку харків'ян – Журавлівський гідропарк, проводитимуть реконструкцію. Харків'янам показали, як він виглядатиме зрештою. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

picture

Мер міста Ігор Терехов розповів, що в рамках реконструкції у гідропарку впорядковуватимуть територію, облаштовуватимуть пляжні зони, встановлять спортивні та дитячі майданчики, а також розчистять русло річки.

picture

Крім того, під час проведення робіт буде реконструйовано гребний канал та облаштовано місця для занять водними видами спорту.

picture

Оскільки ця рекреаційна зона площею 180 га є улюбленим місцем відпочинку для багатьох, було вирішено зробити просторі набережні зі зручними та безпечними підходами до води. Після реконструкції з'являться оглядові майданчики, дендропарк та мережа бігових доріжок.

picture

Також мер зазначив, що на території гідропарку буде прокладено майже 11 км велодоріжок, які також стануть сполучною ланкою між усіма локаціями "Зеленого каркасу". Загалом буде прокладено 90 кілометрів велодоріжок.

picture

Читайте також:

У 2022 році в Харкові планують побудувати скейт-парк та памп-трек. На виготовлення проєктно-кошторисної документації планується витратити 66 млн гривень.

• У Харкові проведуть реконструкцію "сухого" фонтану, який у 2020 році було встановлено у сквері на площі Свободи. Загалом на нього планують витратити понад три мільйони гривень.

У Харківській області збудують сучасний майданчик для вигулу собак. На сьогодні у місті поки що немає жодного спеціального майданчика для вигулу та тренування тварин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися