Чутки про вторгнення Росії: Чи покидали місто харків'яни

У Харкові жителі не побігли оформляти закордонні паспорти

У Харкові через масові чутки про вторгнення Росії жителі не побігли масово оформляти закордонні паспорти. Про це розповіли у Державній міграційній службі Харківської області.

До цього в ЗМІ поширювали діаметрально протилежну інформацію, проте, швидше за все, вони просто порівняли цифри 2022 і 2021 років. Річ у тому, що з 1 січня по 15 лютого 2022 року в Харківській області оформили 22 156 закордонних паспортів, а за аналогічний період 2021 року всього 12 575. Проте варто враховувати, що у 2021 році через коронавірус люди в принципі рідше хотіли отримати закордонний паспорт. А от якщо взяти 2020 та 2019 роки, то можна побачити 42 938 та 33 672 оформлених закордонних паспортів за вказаний вище період відповідно.

Контекст:

У Харків 11 лютого приїжджав із робочим візитом президент України Володимир Зеленський. Харків'яни вийшли на мітинги.

Президент Володимир Зеленський зробив нові призначення у Харківській області. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.

Харківська обласна державна адміністрація повідомляла, що буде на порядку денному на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Володимир Зеленський звернувся до українців. Президент вкотре заявив, що українська держава сьогодні сильна як ніколи, а 16 лютого стане Днем єднання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський дав олігархам та нардепам 24 години, щоб вони повернулися до України. Володимир Зеленський під час брифінгу після зустрічі із канцлером ФРН Олафом Шольцом розповів журналістам, що не вивозив свою сім'ю за кордон.






Джерело: https://dmsu.gov.ua/kharkiv
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися