На Харківщині призначили головного санітарного лікаря

Санітарні лікарі в регіонах відповідатимуть за епіднагляд та запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб

В Харківської області здійснювати повноваження головного державного санітарного лікаря буде Любов Махота, керівник Державної установи "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України". Про це повідомляє обласний лабцентр, передають "Коментарі. Харків".

Відповідне розпорядження підписав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Так, у лабцентрі повідомляють, що головні державні санітарні лікарі в регіонах відповідатимуть за епіднагляд (спостереження), запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій на місцях.

Фото: ХОДА

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що станом на 11:00 понеділка, 23 березня, в Харкові не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус та немає хворих із підозрою на COVID-19.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що у харків’янки виявили коронавірус. Нею виявилася дружина заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача. Як з’ясувалося вона разом з чоловіком повернулася з Франції. Прибули до Києва. На території Харкова та області жінка після повернення із-за кордону не була.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися