Мер Харкова Ігор Терехов розповів про ситуацію у місті 2 серпня

Обстановка у місті стабільна

Сьогоднішня ніч у Харкові пройшла без обстрілів. Проте ворог завдав ударів по населених пунктах області. Про це в ефірі цілодобового телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Міський голова розповів, що російські окупанти не припиняють намагатися штурмувати Харків. Але завдяки українським військовим, бійцям ЗСУ, бійцям територіальної оборони місто надійно укріплено.

"Ми разом робимо фортифікаційні споруди, зміцнюємо оборону Харкова і, звичайно, не дамо ворогові сьогодні захоплювати місто. Все можливе ми сьогодні робимо. Харків живе більш-менш повноцінним життям, як це може бути у воєнний час", - сказав Терехов.

Також мер додав, що місто зараз готують до опалювального сезону. На цей момент вже було перекладено близько 100 км. магістральних трубопроводів.

"Така робота щодня триває. Працюють ринки, працюють супермаркети, громадський транспорт, ходить метрополітен. Хочу сказати, що у нас сьогодні громадський транспорт ходить безкоштовно, бо йде війна і дуже багато виробництв у Харкові, на жаль, закриті, і людей немає фінансової". можливості. Ми ухвалили рішення, що поки що громадський транспорт ходитиме безкоштовно. Ми взяли міський бюджет, на себе всі ці витрати. Як на мене, це серйозна допомога людям", - зазначив Терехов.

Загалом, на думку мера, ситуація в Харкові хоч і напружена, але вона залишається контрольованою.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

• У ніч проти 2 серпня російські окупанти обстріляли Харківську область. В результаті було частково зруйновано завод. На щастя, ніхто із місцевих не постраждав. У Мережі показали наслідки ракетного обстрілу.

• Аналітики з Conflict Intelligence Team вважають, що Росія не має і не матиме сил для взяття Харкова чи Одеси. На їхню думку, РФ не зможе наступати на Харків ні найближчими місяцями, ні найближчим роком, ні найближчими 2-5 роками.

• Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів про ситуацію у Харкові та Харківській області на 2 серпня. За його словами, за останню добу ворог обстрілював область. На щастя, серед потерпілих немає.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися