У Харкові з'являться нові автобуси та тролейбуси

Чехія має намір допомогти Харкову та передати кілька автобусів та тролейбусів

З першого дня війни РФ постійно обстрілює Харків. За ці місяці у місті було частково зруйновано або повністю знищено велику кількість громадського транспорту. Чехія планує допомогти місту та передати автобуси та тролейбуси. Про це повідомляється на сторінці AllTransUA у соціальній мережі Facebook.

За інформацією джерела, чеське місто Пльзень планує передати українському Харкову кілька тролейбусів та автобусів, щоб допомогти компенсувати знищений у результаті війни громадський транспорт.

"Відомо, що серед техніки буде принаймні 2 тролейбуси Škoda 24 Tr Irisbus (№ 501 і № 507) і кілька 3-осних автобусів Solaris Urbino 15 та зчленованих Urbino 18 тощо", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що транспорт не новий. Він був зроблений ще в середині 2000-х. Проте техніка перебуває у хорошому стані.

"Зазвичай транспорт із Пльзені продавався далі в інші системи, але навесні в місті ухвалили рішення, що техніка, яка виводитиметься з експлуатації, буде зарезервована для потреб українських міст", - повідомляє AllTransUA.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло:

• У Харкові після війни хочуть закупити 150 новеньких електроавтобусів. Війна дала зрозуміти меру Харкова Ігорю Терехову, що всі об'єкти критичної інфраструктури мають перебувати у комунальній власності міста. Подробиці про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Стало відомо про те, скільки міських автобусів і тролейбусів було пошкоджено або знищено під обстрілами в Харкові. Також з'явилася інформація, скільки автобусів фахівці змогли відремонтувати. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

• Як сьогодні виглядає зруйноване трамвайне депо у Харкові. Депо обстрілювали градами, мінометами та навіть авіабомбами. У перші кілька тижнів війни було отримано більшість ушкоджень. Однак обстріл тривав і пізніше. У Мережі опублікували фото. Подробиці про це читайте у матеріалі на нашому сайті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися