Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва у Лісопарку

Факт забудови зафіксований у Шевченківському районі Харкова.

31 жовтня до Харківського районного управління поліції № 3 ГУ НП в Харківській області надійшла заява про те, що в період 2022 року невстановлені посадові особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили вирубку лісопаркової зони та розпочали будівництво. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Поліцейські виїхали на місце, де розташований незаконний будівельний майданчик, оглянули ділянку, зафіксували факти вирубки багаторічних дерев, а також – факт самого будівництва.

Крім того, правоохоронці вилучили автокран, документи на нього та товарно-транспорту накладну. Вирішується питання про накладення арешту на земельну ділянку і транспортний засіб.

Поліцейські також опитали свідків, які здійснювали будівництво.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

mao3b1ImW50EcYyqLD_77mA4q.jpeg

17pOcASR5jMnGnJhy9u2pe7dK.jpeg

Нагадаємо, "Коментарі. Харків" повідомляли:

Міський голова Харкова Ігор Терехов відреагував на публікації в місцевих ЗМІ про незаконну забудівлю біля Харківського шосе. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Вірогідно, що Ігор Терехов лише 31 жовтня дізнався про те, що в Лісопарку триває незаконне будівництво, тому що після публікації про це в місцевих ЗМІ, негайно прибув на місце події, де йому повідомили, що для забудови було знищено принаймні 50 багаторічних дерев, кленів та дубів.

Мер зазначив: "Будівництво у Лісопарку приватного маєтку є незаконним, на нього немає жодного дозволу, воно має бути і буде зупинено". Мер також звернувся до поліції із відповідною заявою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися