Підтверджувати підозри на коронавірус тепер можуть і в лабораторії на Харківщині

Вже не треба буде тижнями чекати на результати з Києва

З сьогоднішнього дня, 8 квітня, лабораторія ДУ "Харківський обласний  лабораторний центр" верифікована. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

Це означає, що результати підозр на коронавірус Харківщина отримуватиме значно оперативніше, чим було раніше. 

"З сьогоднішнього дня ми самостійно зможемо проводити тестування та більш швидко отримувати результат. Лабораторія може досліджувати приблизно 100 зразків на добу. Тому розраховуємо, що вже затримок не буде", - повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Тестування на коронавірус COVID-19 проводять в лабораторії методом ПЛР. Повідомляється, що на проведення тесту потрібно 5-6 годин.

"Якщо наша лабораторія підтверджує позитивний результат – це підтверджений випадок захворювання. Він іде в загальний залік. Якщо результат негативний, дається 3 дні на повторне негативне підтвердження. Тобто буде оця затримка в 3 дні, щоб підтвердити повторно негативний, і тільки тоді він спростовується", - пояснила директор ДУ "Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України" Любов Махота.

Фото: Lab Manager

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області вже більше тижня очікують з Києва результати тестів на коронавірус. Із столичної референс-лабораторії надходять підтвердження або спростування підозр на коронавірус.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на ранок, 7 квітня, в Харківській області зафіксували 5 випадків захворювання на коронавірус. З них 4 – нові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися