Розраховуємо, що у Харкові проживатиме близько двох з половиною мільйона людей – Терехов

Розрахунок – це місцеві мешканці разом із студентами.

Оновлюючи Генеральний план розвитку Харкова, фахівці розраховують, що чисельність міста складатиме від 2 до 2,5 мільйона мешканців.

Про це сьогодні, 3 лютого, на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін у Генплан повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

"Ми усі впевнені у нашій перемозі. Харків – дуже знакове місто для України, Європи і всього світу. Тому ми розраховуємо на чисельність у два – два з половиною мільйони мешканців міста Харкова разом зі студентами, які будуть навчатися у наших вишах та технікумах. Можливо, з часом буде ще більше", - зазначив мер.

Своєю чергою британський архітектор Норман Фостер зауважив, що після пережитих випробувань місто має стати ще сильнішим та привабливішим.

"Історично, у минулому, в часи кризи люди, звичайно ж, тікали з міст. Але уроки історії показують, що місто завжди відроджується з кризи, будь то хвилі катастрофи, такі як війна, пандемія, природні катаклізми. Але місто завжди відновлюється, стає краще, сильніше. І це ми і обговорюємо, створюючи Генеральний план. Тому що очікуємо, що місто в майбутньому стане кращим, більш привабливим, стане соціальним магнітом, який буде спонукати людей повертатися", - зазначив Норман Фостер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові планують перепрофілювати два заводи

Для перетворення застарілої промисловості Харкова будуть розроблені проєкти із перепрофілювання двох заводів або їхніх територій.

Про це сьогодні, 3 лютого, на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін до Генерального плану міста Харкова повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

За словами міського голови, йдеться про територію колишнього заводу "Серп і молот" та про Харківське авіаційне підприємство. Як повідомив мер, вони можуть бути перетворені на культурні центри, парки, екологічно чисті підприємства чи підприємства змішаного використання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися