Майже дві тисячі безробітних долучилися на Харківщині до Армії Відновлення

Вони допомагають у розборі завалів, роздають гуманітарну допомогу.

Завдяки тісній співпраці з комунальними підприємствами та громадськими організаціями, Харківщина сьогодні вийшла на друге місце в Україні по кількості безробітних, працюючих в "Армії відновлення". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію директора Харківської обласної служби зайнятості Володимира Міненко.

"Залучаючи безробітних до цих робіт на комунальних підприємствах Харкова, таких як: Тролейбусне та трамвайне депо, Комплекс з вивозу побутових відходів, Об`єднання парків культури та відпочинку, Харківзеленбуд – робимо свій внесок у відновлення міста.

На ДП "Комунар" допомагаємо ліквідувати наслідки прямих влучань ворожих ракет. Доносимо допомогу до найбільш нуждених разом з громадськими організаціями та благодійними фондами: ХООТ Червоний Хрест України, Їжа харків`янам, Волонтер 68, Будинок молоді та дітей УМСА, Жовта допомога, Ротарі клуб Нью Левел, Спільнота небайдужих ДІЯ, Ассоціація молодіжних лідерів України та іншими", – розповідає Володимир Міненко.

Орієнтовний перелік таких робіт затверджено постановою КМУ, але місцеві військові адміністрації й ради можуть адаптувати їх під потреби своїх громад.

"Це роботи, які не потребують спеціальної підготовки і фаху. При цьому до робіт можуть залучати як жінок, так і чоловіків. Наприклад, обслуговування Пунктів Незламності, пакування гуманітарних наборів, проведення ремонтно-відновлювальних робіт, прибирання території тощо", - розповіли в Департаменті соціального захисту населення ХОВА.

Залежно від потреб громади угода на участь у цій програмі може укладатися на різні, в тому числі й невеликі терміни. Це офіційна робота, за яку нараховується мінімальна заробітна плата в сумі 6700 гривень.

"Звичайно, зараховується пенсійний і страховий стаж, людина має всі соціальні гарантії, передбачені законодавством, зокрема лікарняні. Середній вік учасників "Армії відновлення" – 45 років, із них вищу освіту мають 22% громадян", – говорять в Департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові виникли суперечки: хочуть перейменувати "не ту вулицю"

Запропонований міською радою варіант перейменування вулиці не влаштовує харків’ян.

У Харкові тривають громадські обговорення стосовно перейменувань вулиць. Харків’яни можуть висловити свою думку в електронному форматі та проголосувати за той чи інший варіант зміни назви топоніма. Проте суперечки викликало саме перейменування вулиці Студентської у Харкові на честь покійного ректора Національного юридичного університету Василя Тація.

Погляди харків’ян розділилися 50% на 50%, проте не через запропоноване нове найменування, а через саму вулицю, яку пропонують перейменувати. Більшість аргументує свою думку тим, що вулиця Студентська – це досить нейтральна назва, яка прославляє студентів, що навчаються у місті. Та й сам Харків часто називають містом студентів, тому не слід перейменовувати цю вулицю.

Харків’яни пропонують все ж таки декомунізувати чи дерусифікувати інші вулиці, назви яких мають відношення до держави-агресора чи радянщини. Наприклад, в обговореннях пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на честь Василя Тація, бо саме на цій вулиці розміщується виш, який довгий час очолював Василь Якович, та й теперішня назва вулиці підпадає під дерусифікацію. Обговорення стосовно цього питання ще триватимуть до 28 квітня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися