У Харкові ще три мільйони витратять на обстеження будинків: адреси

Мова йде про проведення технічного обстеження стану багатоквартирних житлових будинків.

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з ТОВ “Будівельний холдінг “Мегабуд” щодо обстеження технічного стану будинків. Вартість угоди 2,9 мільйона гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про проведення технічного обстеження стану багатоквартирних житлових будинків.

Послуги з проведення технічного обстеження стану багатоквартирних житлових будинків складаються з візуального огляду об’єкту з виїздом на місце його розташування; проведення аналізу руйнувань; проведення камеральних робіт; здійснення оцінки стану об’єкту; складання технічного звіту за результатами обстеження.

Фінальний звіт обов’язково має мати висновок про технічний стан, рекомендації щодо подальшої експлуатації або демонтажу, відомості про пошкоджені несучі та огороджувальні конструкції,рішення (рекомендації) щодо їх відновлення (посилення тощо).

Невід’ємною частиною звіту є акт технічного обстеження. В акті має міститься інформація щодо визначення категорії пошкоджень об’єкту.

У тендері взяли участь дві компанії: ТОВ “Інжинірингова компанія “Технобуд” та ТОВ “Будівельний холдінг “Мегабуд”.

ТОВ “Інжинірингова компанія “Технобуд” пропонувала виконати роботи на 600 тисяч гривень дешевше. Замовник знайшов недоліки у документах учасника та дав час на усунення. Представники компанії “Технобуд” виконали рекомендації, але не наклали на пропозицію кваліфікований ЕЦП. Вони вважали, що якщо підтвердити зміни кваліфікованим електронним цифровим підписом, то це буде вважатись новою тендерною пропозицією після терміну подачі документів.

Замовник ж побачив, що кваліфікований ЕЦП на нові документи не було накладено та відхилив їх пропозицію, визначивши переможцем ТОВ “Будівельний холдінг “Мегабуд”.

На думку юриста ХАЦ Володимира Рисенка, замовник поступив правомірно.

Директором та засновником компанії “Мегабуд” є Богдан Осадчий.

Серед експертів є Анатолій Бутенко, який має спільну фірму “Транс Строй Комплекс” з топ-менеджером будівельної корпорації “Авантаж” Владиславом Кутовим. Також Кутовий був помічником власника корпорації “Авантаж” Анатолія Денисенка, коли той був нардепом.

Другий експерт – Даніїл Єлфімов, колишній директор КП "Харківський регіональний інженерно-консультаційний центр", який у 2015 році був засуджений за отримання хабара.

В планах провести обстеження 97 будинків. Перелік адрес можна подивитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У школярки з Харкова провели обшуки

Цілу галерею вилучили під час обшуку у 14-річної школярки, яка записала гімн рф. Російські прапори і лозунги на підтримку царя та царської росії, радянська символика – все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі.

Про результати обшуку вдома у неповнолітньої харків’янки повідомив начальник Слідчого відділу ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов. "Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері.

Що загрожує школярці, її матері та подрузі дівчини, яка разом з нею вішала ворожу листівку – читайте за посиланням.

Мер Харкова розповів, за яких умов іноземні інвестори вкладатимуть гроші у місто

Міський голова Ігор Терехов взяв участь у робочій зустрічі, присвяченій питанню розробки Генерального плану міста Харкова та залучення до його реалізації міжнародних партнерів у Британії.

"Кожен інвестор буде розуміти, що має план дій, на який він може розраховувати, і чіткі правила нарівні з підтримкою міської влади. Він розумітиме, як і куди вкладати гроші, щоб вони були захищені. Тому хочу звернутися до вас щодо підтримки цього Генплану. Вдячний усім за підтримку України у війні! Ми потребуємо цього, бо це складова нашої спільної перемоги", - наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися