Активісти хочуть демонтувати пам’ятник Жукову у Харкові

У Харкові пам’ятник Жукову виявився не пам’ятником

Міністерство культури молоді та спорту України відмовилося визнавати погруддя Жукова у Харкові пам’ятником. Про це повідомляє ГО "Світанок" на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, активісти кажуть, що на їх запит у Міністерстві відповіли, що  24 січня 2019 року Мінкульт видав наказ №957 "Про невключення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України пам'ятника Г. К. Жукову на проспекті Петра Григоренка у Харкові".

"Тепер потрібно демонтувати те, чого за законом не має бути", - повідомили активісти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові міськрада знову починає процес перейменування проспекту  Григоренка в проспект Жукова. Міський голова Геннадій Кернес підготував розпорядження про старт заходів, пов'язаних з перейменуванням проспекту Григоренка в проспект Маршала Жукова. Документ оприлюднили на сайті мерії.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Інституті нацпам'яті впевнені, що закон забороняє перейменовувати харківський проспект на честь Жукова. Там посилаються на чинне законодавство України. Притому на той же закон, на який посилається і мер в своєму розпорядженні про підготовку до перейменування проспекту. Кажуть, що там, серед іншого, є пряма норма, яка забороняє перейменування.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися