Стало відомо, які шкідники і хвороби загрожують сільському господарству Харківщини зараз

Зокрема були перевірені посіви сої, соняшника та кукурудзи

Працівниками ГУ ДПСС Харківської області впродовж останнього тижня були перевірені посіви сої, соняшника та кукурудзи в регіоні. На своїх онлайн-ресурсах Держпродспоживслужба опублікувала назви та рівень загрози шкідників та паразитів.

Упродовж останнього тижня спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області в посівах кукурудзи на усій обстеженій площі виявлені злакові попелиці та стебловий кукурудзяний метелик, заселеність рослин якими становила 3,8-12%. На 71% обстежених площ виявлене ураження 1-2% рослин кукурудзи пухирчастою сажкою та 4-7% рослин гельмінтоспоріозом.

У посівах сої на всіх обстежених площах на 2-4% рослин виявлені попелиці, також  4,0-8% рослин були уражені аскохітозом та септоріозом за розвитку хвороби 0,8-2%. 

У посівах соняшнику  5-16% рослин продовжує заселяти геліхризова попелиця, а на 1-3% рослин виявлені клопи сліпняки. Ці шкідники виявлені відповідно на 21% і усій обстеженій площі соняшнику. Із хвороб у посівах соняшнику на 79-100% площ проявилися септоріоз, фомоз та іржа. Ураженість рослин становила 1,8-10%, а розвиток хвороби - 0,5-3%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірки об'єктів водопостачання Харківщини. Станом на 31 серпня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: 110 об’єктів централізованого водопостачання, 415 об’єктів децентралізованого водопостачання, семи об’єктів водовідведення. Про це повідомляють"Коментарі. Харків" з посиланням на ГУ ДПСС в Харківській області. Порушення виявлені на 110 (100%) об’єктах централізованого, 391 (94,2%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на чотирьох об’єктах водовідведення (57%). У зв'язку з цим Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися