Нардеп Світлична домоглася змін у перспективному плані ОТГ в інтересах громад

Кабмін під тиском Юлії Світличної змінив план ОТГ в Первомайському районі

Біляївська ОТГ Первомайського району Харківської області тепер складається з семи сільських рад. Прийняттю такого рішення Кабінетом міністрів України посприяла народний депутат Юлія Світлична.

Нагадаємо, 15 квітня на засіданні Кабміну було прийнято рішення "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Харківської області", що передбачає створення 56 громад. Однак вихідний варіант плану був іншим.

Зокрема, у експерта виникли питання по Біляївської об'єднаної територіальної громади Первомайського району. Так, згідно прийнятому рішенню, до складу Біляївської ОТГ увійши громади - Суданська, Закутновська, Миронівська і Роздольска. Однак рішення про об'єднання у Біляївську ОТГ ще в 2019 році прийняли сім сільських рад. Крім зазначених, до її складу увійшли - Верхнеорельська, Дмитрівська та Красненківська громади. У підсумку ці три опинилися у списку Первомайської ОТГ.

У свою чергу екс-губернатор Харківської області Юлія Світлична, стала на захист обманутих людей. Вона звернулася до уряду з вимогою не порушувати Конституцію і принципи добровільності та прозорості при формуванні ОТГ.

На думку чиновниці, процес формування громад відбувся всупереч офіційно оформленим рішенням.

"Думку людей проігнорували і порушили принцип добровільного об'єднання громад", - заявила Світлична.

Так, Кабінет Міністрів під тиском Юлії Світличної вніс зміни в перспективний план ОТГ Харківської області. Про це розповіла сама чиновниця у своєму Telegram-каналі.

"Біляївська ОТГ Первомайського району складатиметься з 7 сільських рад, як і хотіли люди. Справедливість перемогла", - йдеться в повідомленні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися