Що завершується у Київському районі Харкова (ФОТО)

Ліквідація наслідків минулої зими тривала майже все літо та початок осені.

Київська філія "Харківських теплових мереж": сьогодні тут закінчують складну ремонтну кампанію після важкого і перед початком невідомо якого опалювального сезону. Готовим треба бути до всього – каже по-військовому зібраний начальник філії Вадим Хорольський.

Магістраль, побудована ще в 1960-х роках минулого сторіччя, яка живить нагірну частину району, в цьому році повністю замінюється на трубу ППУ. Складність робіт тут полягає у щільній забудові місцевості.  Прибудови, підземні комунікації і навіть гаражі – будь-який об’єкт може стати перешкодою для тепловиків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП.

Ще одна нагальна проблема району, через віддаленість основних джерел теплопостачання  – його мережі останніми заповнюються теплоносієм. Тому дефекти на магістралях, які виявляє гаряча вода, тут мають ліквідувати швидше за всіх.

Наступна точка ранкового огляду – районна котельня. З 18 вересня вона вже подає гарячу воду. На моніторі, який відображає роботу насосного обладнання позначка "літній режим". Як пояснює начальник зміни Дмитро Островний, зараз насоси подають гарячу воду тільки до ТРС, або в баки запасу гарячої води.

Під час обстрілів у 2022 році цій котельні добряче дісталося. Як пригадує Дмитро Островний, тільки битого скла вивезли до 20 вантажівок. Зараз вікна всі нові, ніщо не нагадує про дірку в даху від хвостовика ракети. Усе обладнання на котельні відновили. Замінили великі колектори, запірну арматуру і капітально відремонтували останній проблемний котел. Натомість з локальною котельнею у найвіддаленішому куточку району, питання вирішили в інший спосіб – встановили 4 блочно-модульні. За словами начальника Київської філії Вадима Хорольського, такий хід вирішив одразу кілька питань – незалежність від старої магістралі, яка знаходиться на важкодоступній території, і здатність  працювати від генератора під час блекаутів.

Автономність джерел теплопостачання – головна мета харківської теплоенергетики на наступний опалювальний сезон. Для котельні лікарняного комплексу, яка стала символом допомоги від німецького народу, передбачили одразу два варіанти альтернативного живлення. Крім дизельного генератора, вона отримає власну міні-тец. 

Останній штрих до реконструкції котельні – заміна розподільчих теплових мереж. Замість старих металевих труб, наразі закінчують монтаж теплотраси з кордфлексу. З 15 жовтня по ній вже піде тепло.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Проблема паркування: скаржаться не лише харків’яни, але й мешканці Харківської області

У громаді на Харківщині автовласників про відповідальність попередив міський голова.

Проблема паркування у дворах виникає не лише у Харкові, але й у містах Харківської області. Так, учора до мешканців громади звернувся Первомайський міський голова Микола Бакшеєв, який повідомив, що сміттєвоз у місті не має змоги під’їхати та забрати сміття біля багатьох будинків.

"Водій сміттєвозу виїжджає в три години ночі, щоб якось дістатися до контейнерів", – зазначив Микола Бакшеєв.

Він додав, що сьогодні до будинку через заставлені автівками двори не може дістатися сміттєвоз, а завтра не зможе заїхати авто ДСНС.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися