В агропродукції в Україні було знайдено п'ять видів шкідників

Частина з них в Україні не розповсюджені

Лабораторії виявили п'ять шкідників при обстеженні як імпортної, так і української агропродукції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

За період з 9 по 15 жовтня державними установами "Центральна фітосанітарна лабораторія" і обласними фітосанітарними лабораторіями Держпродспоживслужби проведено: 1052 аналізів зразків відібраних від імпортних об’єктів регулювання; 17 746 аналізів зразків відібраних від вітчизняних об’єктів регулювання.

В результаті проведених аналізів зразків відібраних від імпортних об’єктів регулювання було виявлено   вид карантинного організму, відсутнього в Україні, а саме бананова міль (Opogona sacchari Boj.) в одному випадку.

Разом з цим, в результаті проведених аналізів зразків відібраних від вітчизняних об’єктів регулювання було виявлено один вид карантинного організму, відсутнього в Україні: вузькозлатка ясенева смарагдова (Agrilus planipennis Fairmaire) в одному випадку.

А також було виявлено три види карантинних організмів, обмежено поширених в Україні: амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia L.) в 199 випадках; повитиця польова (Cuscuta сampestris Yunck.) в одному випадку; рак картоплі (Synchytrium endobioticum (Schilbersky) Percival) в одному випадку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку якості води у Харківській області. Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірки на об'ктах водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області. Станом на 19 жовтня фахівцями спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: об’єктів централізованого водопостачання – 121, об’єктів децентралізованого водопостачання – 456, об’єктів водовідведення – 9.  Порушення виявлені на 121 (100%) об’єкті централізованого, 432 (94,7%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на 5 об’єктах водовідведення (55,6%). З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 116 приписів, направлено 257 листів з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 24 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися