Яка наразі ситуація зі світлом у Харківській області: коментар обленерго

У "Харківобленерго" назвали громади з найбільшими пошкодженнями електромережі

У Харківській області залишається знеструмленим 71 населений пункт, де зареєстровано 18 тисяч споживачів. Про це в інтерв'ю MediaPort повідомив заступник технічного директора з розподільчих мереж АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський, інформують "Коментарі. Харків".

На його думку, кількість людей в цих населених пунктах в рази менша, ніж точок обліку, але це питання до органів місцевого самоврядування, які ведуть перепис населення.

"На початку деокупації було знеструмлено 462 населених пункти. Зараз залишається незаживленим 71 населений пункт. З них 38 розташовані в п'ятикілометровій зоні від кордону. Туди ми просто не можемо потрапити. Вони всі були знеструмлені з перших днів повномасштабного вторгнення", - зазначив Олександр Кишинський.

За його словами, якщо брати пошкодження мереж, то найскладніша ситуація зафіксована в Оскільській громаді (Ізюмський район), а також в Липецькій та Дергачіваській (Харківський район).

"Це найважчі ділянки, де ми виконуємо роботи досі", - уточнив Олександр Кишинський.

Довідка. Фахівці АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання у 391 населеному пункті з 462, які були знеструмлені через бойові дії. Там зареєстровано близько 215 тис. абонентів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцитним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися