На Харківщині енергетики стикнулися зі складнощами: деталі

Черкаські Тишки на Харківщині тепер зі світлом

Фахівці Липецького району електричних мереж (РЕМ) повністю відновили електропостачання у селі Черкаські Тишки Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Як розповів начальник Липецького РЕМ Віктор Рубцов, місцеві жителі були зі світлом ще у листопаді, але тоді частину села заживили за резервною схемою, і треба було завершити заходи із підвищення якості та надійності електропостачання.

"У Черкаських Тишках працювати було дуже складно, адже пошкодження електромережі внаслідок бойових дій тут - одні з найсерйозніших в області. Було зруйновано 90% електромережі: майже повністю знищено 14 трансформаторних підстанцій, пошкоджено практично всі прольоти ліній електропередачі. Не просто ремонту, а повної заміни потребували і опори, і дроти, і електричне обладнання", - зазначив Віктор Рубцов.

За його словами, у селі, де до війни було зареєстровано 1250 точок обліку, енергетики працювали близько року.

Віктор Рубцов також розповів, що наразі фахівці Липецького РЕМ продовжують відновлювати електропостачання у селі Руські Тишки - там зі світлом вже 95% осель, а також у селі Петрівка.

"У Петрівці вже заживлено перших споживачів. Швидкість ремонтних робіт зараз дуже залежить від погодних умов", - пояснив Віктор Рубцов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові жінка померла від страху під час обстрілів

В результаті ворожих ракетних ударів по центру Харкова загинула 91-річна жінка

Внаслідок ранкових обстрілів постраждали 53 особи.

91-річна жінка загинула внаслідок ворожих обстрілів. 3 людини перебувають у важкому стані, з них 1 літня жінка у вкрай важкому стані – перебуває в комі.

"Наразі відомо про 3 "прильоти". Ще є інформація про четвертий, його ідентифікація триває. Руйнування досить значні. Влучання були у житлову інфраструктуру: фактично постраждали сотні квартир, десятки житлових будинків", – зазначив начальник ХОВА.

Триває ідентифікація типу ракет: попередньо це були Іскандер-К або Кинджали.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися