На Харківщині запланували понад вісім мільярдів гривень на ремонт доріг

На утримання доріг на Харківщині на три роки потрібно понад вісім мільярдів гривень

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області оголосило про проведення трьох торгів на утримання доріг на території Харківської області на загальну суму 6,45 млрд гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Мова йде як про ліквідацію вибоїн на дорогах, так і про утримання супутньої інфраструктури: проведення розмітки, ремонт та фарбування огороджень, підтримання в робочому стані мостів.

Крім того, до вартості включили також утримання доріг взимку. Всі угоди планують підписати до кінця 2027 року.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення Служба не проводила тендерів на утримання доріг на всій території області, були окремі тендери по конкретних дорогах.

Останнього разу подібній тендер на експлуатаційне утримання доріг в області проводили восени 2020 року. Тоді облавтодор отримав підряд до кінця 2023 року на суму 1,6 млрд грн.

У травні 2024 року Служба відновлення уклала вже одну угоду на утримання доріг області з ТОВ “Автомагістраль-Південь” на 2 млрд грн. Тепер у планах ще три угоди на суму майже 6,5 млрд грн.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області ХАЦ повідомили, що детально прокоментують проведення цих тендерів після завершення процедур та укладання договорів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові витратять мільйон на проєктування реконструкції Лопанської набережної

Департамент будівництва та шляхового господарства міськради уклав договір з ТОВ “Хорда-ЮА” на 1,04 млн грн щодо розробки проєкту реконструкції Лопанської набережної та провулку Лопанського зі створенням пішохідної зони. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Планують витратити з бюджету 848,6 тис. грн на розробку проєкту, ще 190 тисяч – на експертизу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися