У Харкові відновлюють житловий будинок (ФОТО)

Будинок, куди влучив «шахед», відновлюють у Харкові

У житловому будинку на пр. Любові Малої, який був пошкоджений внаслідок прямого влучання "шахеду", тривають будівельно-відновлювальні роботи.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті з благоустрою, відбудови та реконструкції, на другому поверсі фахівці забетонували підлогу у квартирах. Зараз вони відновлюють внутрішні перегородки. Крім того, спеціалісти демонтують опорну фасадну стіну.

Після цього в будинку планують повністю відновити покрівлю, вентканали, зруйновані плити-перекриття та відбудувати стіни.

"У квартирах і місцях загального користування будуть замінені пошкоджені вікна. Також там проведуть зовнішні оздоблювальні роботи", - розповів директор департаменту Костянтин Лиска.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мер Терехов назвав суму збитків, які ворог завдав Харкову за час війни

У Харкові будинки, які зазнали масштабних руйнацій та не підлягають відновленню, зноситимуть, а на їхньому місці зводитимуть нові. Про це 9 липня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі". Він зазначив, що внаслідок обстрілів міста були пошкоджені близько 4,5 тисяч житлових будинків.

"На жаль, чимало багатоповерхових будинків були сильно зруйновані. Ми будемо зносити ці будинки, бо відновити їх неможливо. А на їхньому місці зводитимемо нове житло", - розповів мер. Також Ігор Терехов зазначив, що збитки, завдані Харкову російським агресором, вже сягають понад 10 млрд доларів.

Читайте також: У Харкові хочуть побудувати муніципальне житло: експерти про переваги та ризики

Міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста.

Журналіст порталу "Коментарі" запитала у експертів, чи актуальна для Харкова німецька модель повоєнної відбудови і як будівництво муніципального житла може створити конкуренцію приватним забудовникам та рієлторам у місті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися