Окупанти знову вигадали фейк про Харківщину

Роспропаганда вигадала фейк про відмову влади евакуювати похилих людей на Харківщині

Представник російської окупаційної влади Віталій Ганчев заявив, що українська влада не евакуює похилих людей. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, Ганчев каже, що влада в Україні займається тільки евакуацією дітей, а пенсіонерів залишають через те, що вони нібито чекають на росіян.

picture

Це дезінформація, зазначають у ХАЦ.

Представники місцевої влади займаються евакуацією всіх бажаючих з населених пунктів, що знаходяться поряд з лінією бойових дій та українсько-російського кордону. Стосовно дітей діє примусова евакуація: сім’ї з дітьми до 18 років вивозять волонтери Координаційного гуманітарного центру. Решту евакуюють за бажанням, не поділяючи на окремі категорії.

За даними на 28 червня, впродовж останніх двох місяців з Вовчанської громади було евакуйовано близько 8 000 жителів. Про це заявив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Зараз відбувається евакуація цивільного населення з прикордонних населених пунктів Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів. Від 10 травня евакуйовано 11 996 осіб, зокрема понад 1600 з них виявили бажання жити у місцях компактного розташування Харкова та області.

Охочі евакуюватися можуть звернутися за номером 0-800-33-92-91.

Крім того, допомогу в евакуації здійснюють представники благодійних організацій. Так, Fight For Right допомагає евакуюватися людям з інвалідністю із Харківщини та Донеччини. Для запитів на евакуацію звертайтеся на гарячу лінію Fight For Right 0 800 30 6633 або залишайте заявку на пошті [email protected].

Повний перелік організацій, які допомагають вимушеним переселенцям, за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися