Мер Харкова повідомив, за яких умов у місті зноситимуть будинки

Зараз робиться фінансовий аналіз для порівняння вартості знесення та будівництва

Пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів будинки, які не підлягають відновленню, знесуть і на їх місці побудують нові. Про це 14 липня, в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

За його словами, у Харкові пошкоджень зазнали близько 4,5 тисячі житлових будинків. У кожному з них фахівці проводять експертизу, яка визначає, чи можливо відновити будівлю.

"Також ми робимо фінансовий аналіз, аби порівняти вартість реконструції та знесення/зведення нового будинку на тому ж місці. Якщо будівництво нового коштуватиме стільки ж, як і відновлення пошкодженого, то, звісно, ми зводитимемо нові будинки. В них будуть облаштовані системи енергозбереження, а також підземні паркінги", - зазначив Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

КП "Харківські теплові мережі" отримало першу партію обладнання в рамках міжнародної технічної допомоги за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Підприємству передали 69 сталевих ізольованих труб загальною довжиною 828 м. Крім того, це 119 одиниць планують надіслати до кінця липня.   Як повідомили на підприємстві, труби передають для заміни старих трубопроводів у рамках підготовки до опалювального сезону.

У якому районі вже провели роботи – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові не буде газу: адреси та терміни відключення

"Газмережі" проведуть ремонтно-відновлювальні роботи у частинах Шевченківського та Київського районів Харкова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської філії "Газмережі".

15 липня 2024 року фахівці Харківської міської філії "Газмережі" будуть проводити ремонтно-відновлювальні роботи на газопроводі середнього тиску у частинах Шевченківського та Київського районів міста. У зв’язку з цим тимчасово буде припинено газопостачання мешканцям деяких будинків. Актуальні адреси тимчасового відключення газу – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися